Image

tours

Image

meer dan 1000 kilometer aan perfect downwind strand

downwind2jeri downwind kitesurf tours nemen je mee langs de kust van Ceará in het noorden van Brazilië.

Elke dag bezoeken we de beste kite spots en elke dag doen we een downwinder van ongeveer 45 kilometer lang. Voor de veiligheid en voor je comfort hebben we altijd een luxe Toyota Landcruiser in de buurt, op het strand. Zodat je op elk moment dat je wilt, een pauze kunt nemen. We steken rivieren over met pontjes en elke nacht verblijven we in een ander dorpje aan de kust.

Als je op zoek bent naar avontuur en je wilt ook wat zien van Brazilië.. Als je dagen lang wilt downwinden.. De downwind2jeri tours brengen je zon, zee, golven, lagoenen en een heleboel kitesurfen; 5, 10 of meer dagen lang.

downwind2jeri tours

- temperatuur 29º Celsius het hele jaar lang

- wind 23 knopen of meer; elke dag altijd side-on-shore

- zeewater temperatuur 25º Celsius

- geen gevaarlijke stromingen

( Wind en golven brengen je altijd terug naar het strand )

De kust van Ceará in Brazilië lijkt er voor gemaakt, om eindeloos downwind te varen. De richting van de wind, de kracht van de wind, de windgarantie, de temperatuur van het water, de schoonheid van de kustlijn, de verlaten stranden, de geweldige golven en simpelweg de enorme ruimte op het water maken deze downwindtrip tot een paradijselijke ervaring.

Het gevoel van vrijheid dat je tijdens deze downwind trip ervaart, is ronduit fantastisch. Velen van onze gasten komen terug om het steeds opnieuw te beleven. Simpelweg omdat je verder op de hele wereld geen vergelijkbare ervaring zult vinden.

Vanaf eind mei tot begin februari is de wind super geschikt om downwind tours te maken langs de kust van Brazilië. De wind is een combinatie van zeewind en thermische wind, opgestuwd door de honderden kilometers aan hete zand-duinen. Dat maakt de wind hier stabiel en betrouwbaar. Daarbovenop is de watertemperatuur min of meer 25º Celsius, het hele jaar door. De windkracht begint rond minimaal 20 knopen en neemt stapsgewijs toe tot 32 knopen in het noorden.

Een van de geweldige aspecten van het downwind kiten hier aan de kust van Ceara is, gewoon door de enorme lengte, de afwisseling in condities onderweg: spots met lange rollende golven, aggressieve shore-breaks en makkelijke 'gelaagde opstap'-achtige golven; en natuurlijk voel je het verschil tussen hoog- en laagwater condities.

"Downwind 2 Jeri" is de grondlegger van de downwind trips van Cumbuco naar Jericoacoara.Al in 2005 zijn wij gestart met een aantal pioniers, die nieuwe en andere kite ervaring zochten. Door dit succes is "Downwind 2 Jeri" destijds ontstaan. Inmiddels is het ook mogelijk om kortere of langere trip's te maken.

the original

perfecte omstandigheden

downwind 2 jeri downwind video's